מאפה גבינת ברי
חומרים:
1 חבילה של בצק עלים
50 גרם חמאה
3 בצלים אדומים קצוצים דק
300 גרם גבינת ברי
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
100 מ"ל מים
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבתם, ומוסיפים פלפל שחור ומלח. אם יש צורך, מוסיפים בהדרגה את המים ומבשלים עד שהבצל מקבל צבע קרמל. מקררים.
מסדרים את הבצק עלים על נייר אפייה. מפזרים מעל לבצק את הבצל ומעל מניחים את גבינת הברי.
סוגרים מעל לגבינה עם הבצק עלים בצורת עיגול ומורחים מעל ביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד להזהבה.
תפוחי אדמה עם גבינת קממבר
חומרים:
4 תפוחי אדמה עם הקליפה שטופים היטב
1 סלסילה פטריות שמפיניון
70 גרם חמאה
1/4 כפית פפריקה
מלח
3 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס יין לבן יבש
כ- 250 גרם גבינת קממבר
אופן ההכנה:
עוטפים בנייר כסף את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות, עד שתפוחי האדמה כמעט אפויים.
פורסים את הפטריות. מחממים חמאה במחבת ומטגנים את הפטריות. מוסיפים את הבצל, פפריקה, מלח ופלפל שחור, ומטגנים. מוסיפים את היין ומטגנים עוד דקה.
חותכים כ- 3/4 מכל אחד מתפוחי האדמה, ולא עד הסוף. מוציאים מעט מחלקם הפנימי ומסדרים בתוכם את הפטריות המטוגנות וחתיכות גבינת הברי.
אופים בתנור עד לקבלת צבע זהוב.
מיני מאפים עם גבינת ברי
חומרים:
עלי בצק פילו
50 גרם חמאה
2 סלסילות פטריות מעורבבות
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל
1/4 כוס יין לבן
תימין
300 גרם גבינת ברי
אופן ההכנה:
משמנים בחמאה תבנית שקעים מסיליקון לקישים. חותכים עלה פילו ל-4 ריבועים שווים ומרפדים כל שקע של התבנית בריבוע. אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות, עד להזהבה.
פורסים את הפטריות. מחממים במחבת חמאה ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הפטריות, שום, מלח, פלפל, יין ותימין. מקררים מעט. לוקחים גבינת ברי וחותכים לחתיכות. מסדרים בכל קיש מעט מהמלית ומעל חתיכה מגבינת הברי.
אופים בתנור עד שהגבינה נמסה.
אנו ב"גבינות מהלב" מלמדים הכנת גבינות מכל הסוגים, ומעבירים קורסים ליחידים ולקבוצות.
לקבלת פרטים נוספים, הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנייד 054-7522906 ולהתרשם מהאתר שלנו בכתובת: com.גבינות-מהלב.www